Optima

Ik heb inmiddels een aantal modellen (gehad) die allemaal gebaseerd zijn op de Optima van FVK.
De Optima zou beschouwd kunnen worden als de grotere broer van de Trendy. Hij komt uit dezelfde stal, maar er is ook iets geks mee want hij varieert nog wel eens. Als je nu op de site van FVK kijkt heeft de Optima een spanwijdte van 1,80 m, tegen 1,74 voor de Trendy.
Ooit had de Optima een spanwijdte van 2,20 m. Misschien is die te heet gewassen...
Er is wel een Optima Pro van 2,60 m en er is ook nog een XXL versie geweest van eveneens 2,20 m.

Allemaal een beetje verwarrend dus. Nu had een clubgenoot een Optima met een kapotte vleugel (van 2,20 m) en die bestelde een reserve vleugel bij FVK. Om redenen die er hier niet toe doen kreeg hij een kompleet model geleverd. Dus had hij een romp over en die romp mocht ik hebben, dan kon ik er zelf wel een vleugel bij bouwen. Misschien kon ik zelfs wel die defecte vleugel repareren, dus die kreeg ik er ook bij.
Aanvankelijk zag ik dat laatste niet zitten, maar bij nader inzien leek het toch wel haalbaar en dus begon ik de vleugel eerst te strippen en toen weer op te bouwen. Dat was mijn eerste Optima

Vervolgens bouwde ik een nieuwe vleugel voor deze romp, dat werd de Optima 2, en nog weer later herhaalde ik dat kunstje wat de Optima+ opleverde.
En tenslotte ging ik nog een stapje verder en bouwde een vleugel met 2,80 m spanwijdte, die daarom Optima 2800 werd gedoopt.

De detailbeschrijvingen van al deze werkzaamheden en het resultaat er van vindt u onder de links in de kantlijn.

 

laatst bijgewerkt op 02-11-2013