Verzorgd Wandelen

Nee, daar bedoelen we niet mee dat u in het juiste tenue wandelt en uw voeten beschaafd neerzet of zo. 
Je kunt ook een wandeltocht of desnoods een hele wandelvakantie laten verzorgen. 
Decadent ? Het wandelen moet je nog altijd zelf doen. 

Maar stel je eens voor: je kiest uit het aanbod een mooie omgeving, maakt je geld over en alles is verder geregeld. Je wandelt met een minimum aan bagage van hotel naar hotel zonder kopzorgen over reserveringen. Je koffer staat klaar bij aankomst zodat je 's avonds niet weer in je zelfde kloffie aan tafel hoeft, en die dikke pil die je toch nog eens wilde lezen hoeft niet in de rugzak. 
Je enige zorg is de route en je conditie.

Er zijn heel wat organisaties actief in deze markt. Wij maken af en toe gebruik van de diensten van Twente Natuurtochten die overigens ook tochten verzorgen ver buiten Twente. 
Ze bieden naar onze smaak een optimale mix van een snufje luxe (prima hotels, maar wel gezellig) en sportieve uitdagingen: de doorsnee etappe-afstand ligt rond de 20 km. De routebeschrijving is aangevuld met een zeer gedetailleerde kaart, ze hebben een fijne neus voor mooie plekjes Ún alles is altijd goed geregeld.
Je vindt meer details op hun website www.twentenatuurtochten.nl/
Sinds kort is de naam van deze organisatie en daarmee ook de website gewijzigd in Van Paridon Natuurtochten resp. www.vanparidonnatuurtochten.nl. Je wordt op de voorgaande site weliswaar doorgelinkt maar zo kan het ook.

Onlangs hadden we wat te vieren en toen tracteerden we ons zelf op een drie-daagse tocht van deze organisatie "door het Scholte Landschap" (tocht nr 43 uit het overzicht op de site). Rondom Winterswijk dus. 
Gewoon lekker drie dagen lopen: resp. 22, 21 en 22 km Ún je verder lekker laten verwennen.
Nu moet je al een echte kneus zijn om in deze omgeving geen mooie wandeling neer te zetten, maar TNT biedt hier toch wel een serie fraaie routes aan, afgerond met perfecte hotels, een in Duitsland en een in Winterswijk zelf.
We liepen hem eind februari 2005, net voordat de grote sneeuwval begon met verre van ideaal weer maar het was puur genieten.
In onderstaande fotogalerij een paar impressies van deze tocht.  

Aankomst bij ons eerste hotel In de buurt van de Italiaanse meertjes Buurtschapje bij de Roerdinkhof Op weg naar Bekendelle Omgeving Het Woold In de buurt van Meddo
P2180023.jpg (67838 bytes) P2190028.jpg (69461 bytes) P2190032.jpg (70123 bytes) P2190034.jpg (92287 bytes) P2200046.jpg (63817 bytes) P2200049.jpg (76873 bytes)

 

laatst bijgewerkt op: 06-01-06