Wandelen in Nederland

Wandelen is "in" en wandelen is ook big business geworden. Zelfs de meest verstokte stilzitter trekt wel eens of vaker de wandelschoenen aan en terecht, je bent lekker buiten, je ziet nog eens wat en het is nog goed voor je ook.
Het gekke is dat niet zelden iemand met wandelen begint en dan meteen als ultieme doel het lopen van het Pieterpad noemt; als initiatie tot het echte wandeldom denk ik dan maar helemaal begrijpen doe ik het niet.

Er zijn namelijk zo veel (lange-afstands)paden en kortere ook waar je als wandelliefhebber je hart kunt ophalen. Of misschien moet ik "als natuurliefhebber" zeggen, want ik denk wel eens dat dat onze grootste drijfveer is.
We kunnen enorm genieten van een lange tocht en hebben vaak genoeg kapot gezeten om daarna met des te meer plezier op zo'n tocht terug te kijken, maar meestal waren het wel tochten in een mooie omgeving of je had leuke dingen beleefd.

Wandelen om de prestatie is er voor ons niet bij, de prestatie is mooi meegenomen maar als we door een dorpje komen en we zien een gezellig terras, dan strijken wij daar wel even neer want dat hoort er in onze beleving ook bij.
Om nu te illustreren wat wij nou onder een leuke wandeling verstaan hebben we op deze homepage een aantal favorieten bijeen gezocht. Daar zitten gewone "paaltjeswandelingen" bij maar ook (delen van) langere routes.
Een paar hebben we zelf samengesteld, al dan niet met geleend materiaal. Andere geven we u door met dank aan de makers.
U vindt ze in de kantlijn.

We hopen daarmee te illustreren dat er ook (en misschien juist) in ons eigen landje nog genoeg valt te genieten.

 

 

laatst bijgewerkt op 25-11-2013